BALKAN SCHOTEL

Ingrediënten:

500 gram in dunne reepjes gesneden kipfilet
200 gram vleesbouillon
150 gram in stukken gebroken kastanjechampignons
1 schoongemaakte in kleine reepjes gesneden rode paprika 100 gram in kleine stukjes gesneden ananasschijven
50 gram fijngesnipperde ui
10 gram kipkruiden
halve eetlepel paprikapoeder mild
10 gram bloem
50 gram koud water
braadboter

Bereiding:

Doe de bloem en het water in een kom en maak er met de garde  een papje van.
Zet de wokpan op het vuur en laat deze even goed warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de kipreepjes in de pan, wacht tot de onderkant van het vlees bruin is en schep het een keer om.
Laat het vlees weer even bruinen voordat u het weer omschept.
Roerbak het vlees vervolgens tot het goudbruin van kleur is.
Strooi de kipkruiden en de paprikapoeder erover en schep deze door het vlees.
Doe de in stukken gebroken champignons bij in de pan en roerbak deze mee tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Voeg daarna de paprikareepjes toe , temper het vuur iets en laten alles even boven matig vuur zachtjes braden.
Schep de ui erbij, roerbak deze mee tot ze glazig zijn en schenk vervolgens de bouillon erbij, zet het vuur hoog en laat de inhoud van de pan tegen de kook komen.
Roer het bloempapje nog even door, schenk het bij in de pan en blijf roeren tot het gerecht gebonden is.
Schep als laatste de ananasblokjes door de schotel en laat de Balkanschotel nog een klein minuutje nagaren.