PIZZADEEG

Ingrediënten:

250 gram handwarm water 40°
50 gram handwarm water 40°
500 gram bloem
45 gram olijfolie
30 gram verse gist of een zakje gistkorrel
6 gram suiker
4 gram zout

Bereiding:

Los de gist samen met de suiker en 50 gram handwarm op in een schaaltje en roer het glad
Meng de bloem met het zout in een ruime kom goed door elkaar, maak in het midden een kuiltje, schenk hierin de gistoplossing en schenk vervolgens de olie en de rest van het water erbij.
Meng het meel met de hand of in de keukenmachine tot een egale massa die niet meer aan de wand van de kom blijft plakken.
Neem het deeg uit de kom, bestrooi een werkblad met wat meel en kneed het deeg.
Rol het pizzadeeg met een hand zodat je een rol krijgt.
Draai het deeg een kwart slag en vouw het dubbel.
Herhaal dit (ca. 8-10 minuten) tot het pizzadeeg soepel en elastisch is.
Maak er 4 gelijke ballen van, plet deze iets, leg ze op een schaal, dek het af met plastic folie en leg de schaal 2 uur in de koelkast.
Neem het na die tijd uit de koelkast, haal het folie eraf, leg er een theedoek over en laat het deeg ca. 20 minuten op kamertemperatuur komen.
Strooi wat bloem over het werkblad en rol het deeg uit tot een egale ronde bodem.