FRUITIG STOOFPOTJE

Ingrediënten:

600 gram in blokjes gesneden runder braadvlees
250 gram runderbouillon
120 gram fijngesnipperde ui
40 gram bloem
30 gram tomatenpuree
3 in kleine stukjes gesneden ananasschijven
1 in smalle reepjes gesneden groene paprika
1 1/2 eetlepel paprikapoeder mild
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is. Doe het vlees in de pan, verdeel het over de bodem, laat de onderzijde bruin worden en schep het een keer om.
Laat dit ook weer bruin worden en schep het dan weer om.
Ga zo door tot alle blokjes bruin zijn.
Strooi er zout en peper over, schep alles goed om, voeg de ui toe, laat deze even meefruiten tot deze glazig wordt en doe vervolgens het paprikapoeder, de in reepjes gesneden paprika, de tomatenpuree en de verwarmde bouillon bij in de pan.
Breng alles aan de kook, sluit het deksel op de pan en temper het vuur.
Laat het gerecht een uurtje zachtjes pruttelen.
Roer regelmatig alles om en voeg als er teveel van het stoofvocht verdampt, voeg dan wat heet water of hete bouillon toe.
Maak met de garde van de bloem met koud water een papje.
Roer dit papje, zodra het vlees gaar is, door de inhoud van de pan en laat alles nog een minuutje zachtjes pruttelen boven een matig vuur.
Schep de kleingesneden ananas door het gerecht, doe alles in een voorverwarmde schaal en plaats deze op tafel.