Ingrediënten:
800 gram vastkokende aardappelen
250 gram magere kwark
100 gram koks room van
3 volle eetlepels vers gehakte tuinkruiden (basilicum, peterselie, bieslook)
Bereiding:
Verwarm de oven op de grillstand voor op 220 °.
Spoel de tuinkruiden af, droog ze en haal de blaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes grof.
Was de aardappelen onder koud stromend water, laat ze in een zeef of vergiet goed uitlekken en wikkel elke aardappel in aluminiumfolie.
Zorg ervoor dat de bovenzijde van het folie later gemakkelijk open te vouwen is.
Leg deze pakketjes op een ovenplaat en bak ze 45 minuten onder de ovengrill.
Doe driekwart van de kruiden met de room in een kom of blender en mix het tot een egale roomsaus.
Schep de kwark rustig door de saus en maak deze op smaak met zout en peper.
Neem de aardappels uit de oven, open het aluminiumfolie aan de bovenzijde, zodat ze als het ware in een zakje liggen.
Maak met een mes een inkeping in de aardappel en doe een ruime eetlepel roomsaus in de opening, zodat er ook nog iets saus over de aardappel loopt.
Garneer de gepofte roomaardappel met de resterende vers gehakte kruiden.