COUSCOUS

Ingrediënten:

800 gram kipfilet in lange repen van 1 centimeter dikte gesneden
500 gram kokend water
300 gram couscous
120 gram in ringen gesneden lente-ui
60 gram bittere sinaasappel jam of marmelade
40 gram Franse mosterd
40 gram wijnazijn
1 in blokjes gesneden mango
1 eetlepel vers gehakte peterselie
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Neem een kookpan, verdeel de couscous gelijkmatig over de pan, vul deze af met 500 gram kokend water en doe het deksel op de pan zodat het vocht niet verdampt.
Verwarm de oven voor op 200°.
Meng in een ruime kom de jam en de mosterd met de garde door elkaar.
Schep de mangoblokjes, lente-uitjes en de wijnazijn in een kom goed door elkaar.
Schep de kipreepjes door het jam-mosterd mengsel, verdeel dit over een ruime ovenschaal, schuif deze in de oven en laat de kip 8 tot 10 minuten garen bij 200°.
Kijk regelmatig, zonder de oven te openen, of het vlees niet te donker wordt.
Neem, als de kip klaar is, het deksel van de pan met de couscous, roer de couscous goed los en kiep deze in een grote kom.
Zet deze kom op tafel, de schaal met kip ernaast en geef er augurkjes en Amsterdamse uien of atjar tjampoer bij.