TOMATENSOEP NAPOLI

Ingrediënten:

800 gram tomaten
600 gram bouillon
100 gram in hele kleine blokjes gesneden boerenkaas
70 gram fijngesnipperde ui
60 gram olijfolie
10 middelgrote basilicumblaadjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Snij elke tomaat doormidden, verwijder het groene kroontje en maak er 6 partjes van.
Doe deze samen met de fijngesnipperde ui in een ruime ovenschaal.
Strooi er zout en peper over, sprenkel de olijfolie erover, schuif de schaal in de oven en laat de tomaat partjes een klein uurtje in de oven bakken bij 180°.
Kijk regelmatig in de oven of het niet te hard gaat, de tomaten mogen wel donker kleuren maar moeten niet zwart worden.
Doe de tomaat/ui in een grote soeppan samen met de bouillon, basilicumblaadjes en de Italiaanse kruiden.
Breng de soep aan de kook, neem de pan van het vuur, zet hem op het aanrecht en pureer de soep met een staafmixer.
Zet de pan terug op het vuur en laat de soep enkele minuten bij matig vuur zachtjes pruttelen.
Blijf regelmatig roeren.
Schep de soep in een soepkom, strooi er wat kaasblokjes over en geef de rest van de kaas er apart bij.