ITALIAANSE TOMATENSOEP

Ingrediënten:

1300 gram in parten gesneden Roma tomaten
600 gram kippenbouillon
150 gram crème fraiche
90 gram fijngesnipperde sjalotjes
12 zongedroogde tomaatjes (uit de olie)
12 middelgrote basilicumblaadjes
zout en peper uit de molen
halve eetlepel suiker
braadboter

Bereiding:

Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de sjalotjes boven hoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de zongedroogde tomaatjes, gezeefde tomaat, kippenbouillon en de suiker toe en breng dit aan de kook.
Temper het vuur en laat de soep ca. 15 minuten bij matig vuur heel zachtjes pruttelen.
Voeg de crème fraiche toe en pureer de soep met de staafmixer.
Proef de soep en maak op smaak met zout en peper.