MAKREEL TAART

Ingrediënten:

600 gram in schijven gesneden Roma- of pruimtomaten
500 gram in blokjes gesneden gerookte makreelfilet
500 gram in ringen gesneden rode ui
400 gram pizzadeeg voor taart
15 gram Provençaalse kruiden
2 blikjes ansjovisfilet
peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Maak het pizzadeeg enkele uren vooraf.
Kijk hiervoor op: recepten, diverse recepten, pizzadeeg.
Verwarm de oven voor op 200°.
Vet een ruime ovenschaal goed in met olie.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de uiringen tot ze glazig zijn, schep de Provençaalse kruiden er goed door, voeg 2 eetlepels water toe, temper het vuur en laat de uien bij laag vuur met het deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar smoren.
Druk het pizzadeeg gelijkmatig uit over de bodem van de ovenschaal.
Neem de pan met gesmoorde uiringen van het vuur, schep de in blokjes gesneden makreel erdoor, verdeel dit gelijkmatig over het pizzadeeg en leg de in plakjes gesneden tomaat erover.
Strooi er wat peper over en garneer de schotel af door de ansjovis er in ruitvorm op te leggen.
Schuif de schaal in de oven en laat deze in een klein half uurtje goudbruin en gaar worden bij 200°.
Kijk regelmatig, zonder de deur te openen, in de oven of het niet te hard gaat.
Lekker met een tomaten- of komkommer salade.