HERMANS KIP

Ingrediënten:

600 gram kippendijvlees zonder been en zonder vel
150 gram sterk ingekookte kippenbouillon of kip fond
150 gram ketjap manis
60 gram fijngesnipperde ui
20 gram bruine basterdsuiker
30  gram bloem
100  gram koud water
3/4 afgestreken theelepeltje Laospoeder
1 a 2 theelepeltjes sambal mespuntje laurierpoeder
stukje trassi

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70˚.
Doe alle ingrediënten in een kookpan en vul dit met water aan tot de kip net niet onder staat.
Breng de inhoud van de pan aan de kook, temper het vuur en sluit het deksel op de pan zodat het vocht niet kan verdampen.
Laat dit bij laag vuur een klein uurtje heel zachtjes garen.
Kijk af en toe in de pan om te zien of het gerecht niet gaat koken want dan verdampt teveel van het vocht.
Neem het vlees als het gaar is uit de pan, leg het op een schaal en hou het warm in de oven bij 70˚.
Zeef het kookvocht en breng het aan de kook.
Maak van bloem en water een glad papje, bind de saus hiermee en schenk deze dan over het kippendijvlees.
Lekker met gekookte rijst of pasta en doperwtjes, mais met fijngesneden paprika, of met schijfjes perzik.