PREI-WORTELSOEP

Ingrediënten:

1.5 liter bouillon
300 gram in fijne reepjes gesneden wortel
300 gram in fijne ringen gesneden prei
300 gram in kleine blokjes gesneden aardappel
200 gram witte bonen uit pot
140 gram fijngesnipperde ui
100 gram in fijne reepjes gesneden venkel
100 gram fusili of schelpjes pasta
braadboter

Bereiding:

Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de gesnipperde ui tot deze glazig is, voeg de wortel, prei, venkel en aardappel toe en roerbak alles tot het iets begint te kleuren.
Schenk de bouillon bij in de pan, voeg de pasta en de witte bonen toe, laat de soep aan de kook komen.
Als de soep kookt temper het vuur en hou de soep 10 minuten zachtjes tegen de kook.

Roer er 2 eetlepels tomaten pesto door als je de soep een Italiaans tintje wilt geven.