HARTIGE PIZZA

Ingrediënten:

4 pizzabodems van ca. 25 cm *
250 gram gemengd gehakt
130 gram fijngesnipperd ontbijtspek
120 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
120 gram gezeefde tomaat
120 gram geraspte kaas
70 gram fijngesnipperde ui
10 gram gehaktkruiden **
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°.
Kruid het gehakt met de gehaktkruiden.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bestrijk de pizzabodems met de gezeefde tomaat.
Roerbak het ontbijtspek boven hoog vuur en kruimel het tijdens het bakken.
Voeg het gehakt toe en kruimel dit ook tijdens het roerbakken met een spatel.
Schep de fijngesnipperde ui erbij in de pan, bak deze mee tot ze glazig worden, doe de kastanjechampignons erbij, roerbak deze mee tot ze bruin beginnen te kleuren en schep als laatste een beetje gezeefde tomaat door de pizzavulling.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de pizza’s en bestrooi deze met de geraspte kaas.
Schuif de pizza’s in de oven en bak ze ca. 20-25 minuten bij 200-220°.
Draai de pizza halverwege de afbaktijd een halve slag (de voorste helft naar achteren en vice versa) zodat ze gelijkmatig gebakken worden.
Kijk regelmatig in de oven, zonder de deur te openen, of het niet te hard gaat.

* Zelf pizzadeeg maken? Kijk op:
RECEPTEN – DIVERSE RECEPTEN – Pizzadeeg.

** Zelf gehaktkruiden maken? Kijk op:
RECEPTEN – ZELF KRUIDEN MAKEN – Gehaktkruiden.