THAISE CHAMPIGNONSOEP

Ingrediënten:

1,5 liter groentebouillon
200 gram gesnipperde kastanjechampignons
150 gram bamboescheuten
2 in schuine stukjes gesneden bosuitjes
1/2 Spaanse peper
1 stengel citroengras
4 takjes grofgesneden koriander
het sap van 1 limoen
braadboter

Bereiding:

Kneus het citroengras.
Breng de bouillon samen met het citroengras en het limoensap aan de kook.
Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de champignons tot ze iets kleur krijgen, schep de bosuitjes erbij en laat dan de bosuitjes even meefruiten.
Neem het citroengras uit de bouillon, schenk de bouillon bij de champignons, voeg ook de bamboescheutjes toe en laat alles even zachtjes koken.
Snij de Spaanse peper in de lengte doormidden, druk de zaadjes eruit, snij een helft in zeer kleine stukjes en doe deze samen met de koriander in de soep.
Verdeel de soep over de borden en maak het af met een beetje gescheurde koriander.