GEVULDE PAPRIKA

Ingrediënten:

4 rode paprika’s
400 gram gekruid gehakt
300 gram gezeefde tomaat
200 gram gekookte rijst
100 gram gesnipperde kastanjechampignons
60 gram fijngesnipperde ui
2 theelepeltjes gedroogde oregano
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Snij de bovenkant van de paprika’s, haal de zaadlijsten er uit, snij de onderzijde iets bij zodat ze rechtop staan en zet ze op een stuk bakpapier in de ovenschaal.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de gesnipperde ui tot deze glazig is, doe de champignons erbij in de pan en bak deze mee tot ze beginnen te kleuren.
Voeg het gehakt toe en roerbak alles tot het gehakt bruin en verkruimeld is.
Schenk de gezeefde tomaat erbij, bestrooi het vervolgens met een beetje zout en peper en de oregano en schep als laatste de gekookte rijst erbij in de pan.
Temper het vuur iets, blijf rustig roeren en laat de vulling tegen de kook komen.
Vul de paprika’s met de gehaktvulling, leg het kapje op de paprika en schuif de schaal in de oven.
Laat het gerecht ca. 20-30 minuten garen in de oven bij 180°.
Kijk regelmatig (zonder de oven te openen) of het niet te hard gaat.