ANDIJVIESTAMPPOT MET KABELJAUW

Ingrediënten:

4 stukken kabeljauwfilet van elk 120 gram
1 kilo in blokjes gesneden kruimige aardappelen
400 gram fijngesneden gewassen andijvie
150 gram melk
50 gram fijngesnipperde ui
5 gram paprikapoeder mild
scheutje olijfolie
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Kook de aardappelblokjes in een kwartiertje gaar en giet ze af in het vergiet.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de ui tot deze glazig is en schep deze in een schaaltje.
Bak de kabeljauwfilet in het achtergebleven braadvet boven matig vuur bruin, draai de vis om, bestrooi ze met een beetje zout, peper en paprikapoeder en bak ook de andere zijde bruin en gaar.
Schuif de vis tijdens het braden af en toe even door de pan.
Doe de aardappelen in een ruime kookpan, stamp ze fijn en roer de melk en een scheut olijfolie door de puree.
Zet de pan terug op het vuur en roer beetje bij beetje de andijvie door de puree.
Maak de puree op smaak met zout en peper en schep deze op het bord.
Leg de kabeljauwfilet bij de puree op het bord en geef er mosterd en zoet zure  augurken bij.