BONENSOEP

Ingrediënten:

500 gram gekruid gehakt
500 gram gekookte bruine bonen uit pot
250 gram gekookte aardappelen
1 liter kippenbouillon
100 gram fijngesnipperde ui
50 gram fijngesnipperd ontbijtspek
10 gram kipkruiden
braadboter

Bereiding:

Zet de kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gehakt boven hoog vuur, maar verklein het tijdens het roerbakken niet te veel zodat het nog structuur houdt.
Bak het gehakt tot het bruin is, voeg de ui en even later het spek toe en roerbak deze mee tot de ui glazig is.
Voeg aardappelblokjes toe, roer deze goed door, strooi de kruiden over de inhoud van de pan door en schep vervolgens de bruine bonen door het gerecht.
Neem de pan van het vuur, schenk de bouillon bij de inhoud van de pan en pureer de soep met de staafmixer.
Geef er een stuk brood bij.