GEPANEERDE SCHNITZEL

Ingrediënten:

4 goed platgeslagen varkensschnitzels van elk 150 gram
100 gram bloem
70 gram paneermeel
3 eieren
1 citroen
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70 graden.
Strooi de bloem en het paneermeel elk afzonderlijk op een diep bord.
Breek de eieren in een schaaltje, splits de dooier en het eiwit, strooi over het eiwit een beetje zout, klop deze met een garde goed los en schenk dit in een diep bord.
Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
Wentel ze door de bloem, daarna door de losgeklopte eiwitten en vervolgens door het paneermeel.
Druk het paneermeel even goed aan.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, laat deze warm worden maar de boter moet niet donker kleuren.
Bak de schnitzels een voor een, terwijl je deze regelmatig door de pan schuift, bij matig vuur aan de onderzijde bruin.
Draai ze voorzichtig om en bak ook de andere zijde bij matig vuur tot deze bruin is.
Druppel iets citroensap over elke schnitzel.
Hou de schnitzels warm in de voorverwarmde oven.

Lekker met gebakken aardappeltjes, frietjes of aardappelpuree en doperwtjes of een aangemaakte salade.