GEVULDE VARKENSFILET

Ingrediënten:

4 varkensfiletlapjes van elk 130 gram
300 gram zeer fijngesnipperde kastanjechampignons
100 gram in kleine blokjes gesneden zoet zure augurken
100 gram fijngesnipperde ui
100 gram koksroom
150 gram warme bouillon
80 gram koud water
30 gram bloem
50 gram fijngesnipperd ontbijtspek
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de champignons en het ontbijtspek tot ze een beetje kleur krijgen, strooi er een beetje zout en peper over en doe de ui blokjes erbij en bak deze bij matig vuur mee tot ze glazig zijn.
Schep de helft uit de pan in een schaaltje, roer de augurkblokjes erdoor en laat dit iets afkoelen, schep de augurkblokjes erdoor, vul de ingesneden filetlapjes ermee en sluit ze af met een cocktailprikker.
Laat de gevulde varkensfilet 15 a 20 minuten garen in de oven bij 220°.
Doe de warme bouillon bij in de braadpan, breng dit aan de kook en schenk vervolgens de koksroom erbij.
Breng alles weer aan de kook, maak van de bloem en het water een glad papje en bind de saus hiermee af.
Proef de saus en maak, indien nodig, op smaak met zout en peper uit de molen.