NAPOLITAANSE TOMATENSOEP

Ingrediënten:

600  gram tomaten
400  gram bouillon
100  gram koksroom
35  gram fijngesnipperde ui
30  gram olijfolie
1/2  eetlepel Italiaanse kruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Snij elke tomaat doormidden, verwijder het groene kroontje en maak er 8 partjes van.
Doe deze samen met de fijngesnipperde ui in een ruime ovenschaal. Strooi er zout en peper over, sprenkel de olijfolie erover, schuif de schaal in de oven en laat de tomaat partjes 30-40 minuten in de oven bakken bij 180°.
Kijk regelmatig in de oven of het niet te hard gaat, de tomaten mogen wel donker kleuren maar moeten niet zwart worden.
Doe de tomaat/ui in een grote soeppan samen met de bouillon, basilicumblaadjes en de Italiaanse kruiden.
Breng de soep aan de kook, neem de pan van het vuur, zet hem op het aanrecht en pureer de soep met een staafmixer.
Schenk als laatste de koksroom door de soep en laat deze een paar slagen met de staafmixer meedraaien.