TACO EITJE

Ingrediënten:

4 eieren
1 fijngesnipperd middelgroot sjalotje
400 gram kidneybonen uit blik
100 gram fijngesnipperde kastanje champignons
70 gram fijngesnipperd ontbijtspek
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de champignons samen met het ontbijtspek tot de champignons kleur beginnen te krijgen.
Voeg het fijngesnipperde sjalotje toe en roerbak het mee tot het glazig is.
Doe de kidneybonen bij in de pan, schep alles goed door elkaar, temper het vuur iets, blijf roerbakken en laat alles even goed doorwarmen.
Verdeel het bonenmengsel over vier kleine ovenschaaltjes, maak in het midden een kuiltje, breek een eitje boven dit kuiltje en strooi er een beetje peper over.
Schuif de schaaltjes in de oven en laat ze ca. 15 minuten bij 200° garen in de oven.