VERSCHOLEN EIEREN

Ingrediënten:

800 gram gemengd gehakt
4 grote hard gekookte eieren
2 losgeklopte eidooiers
20 gram gehaktkruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °.
Doe het gehakt in een ruime kom en meng de kruiden erdoor.
Verdeel het gehakt over 8 gelijke porties en draai van elk portie een stevige ronde gehaktbal.
Leg een stuk plastic folie op het werkblad, leg een gehaktbal op het folie, sla de helft van de folie er overheen en plet het gehakt door het met een pan plat te drukken tot een schijf van ca. 8-10 centimeter doorsnee.
Leg deze schijf op een ovenbakplaat op een stukje bakpapier.
Herhaal dit met een tweede gehaktbal en plet deze iets meer zodat deze 12-14 centimeter doorsnede heeft.
Leg op de kleinste schijf een gekookt ei.
Drapeer de grote schijf over het ei en druk de randen goed op elkaar.
Druk het nog voorzichtig met een vork aan.
Schuif het ingepakte ei op een bakpapiertje en leg dit in een ovenschaal.
Herhaal dit tot alle vier de eieren klaar zijn, bestrijk het gehakt ruim met het eigeel, schuif de schaal in de oven en laat de verscholen eieren een half uurtje in de oven garen bij 180 °.