CHINESE TOMATENSOEP

Ingrediënten:

700 gram in hele smalle reepjes gesneden kipdijvlees
200 gram fijngesneden preiringen
200 gram taugé
200 gram tomatenpuree
60  gram suiker
40  gram ketjap manis
1 theelepeltje sambal
1 theelepeltje djahé 1 theelepeltje ketoembar

Bereiding:

Vul een  kookpan met 1,5 liter koud water waaraan 15 gram zout is toegevoegd.
Doe de kipreepjes in de pan, zet de pan op het vuur, breng dit tegen de kook, temper het vuur en laat dit 1,5 uur zachtjes garen zodat je een lekkere bouillon krijgt.
Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de prei en taugé in de pan, roerbak deze bij hoog vuur tot ze iets kleur beginnen te krijgen, voeg de kippenbouillon toe, roer de aanbaksels goed los en voeg de overige ingrediënten toe.
Breng de soep tegen de kook, temper het vuur, schep de kipreepjes door de soep en laat alles een paar minuutjes bij matig vuur zachtjes nagaren.