ASPERGE-ROERBAKSCHOTEL

Ingrediënten:

900 gram geschilde asperges
700 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
300 gram koksroom
6  in ringen gesneden lente-uitjes
1 kleine eetlepel vers gehakte peterselie
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Snij 1 centimeter van de harde onderkant af en snij de rest van de asperges in stukjes van 2 a 3 centimeter.
Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de asperges bij hoog vuur in enkele minuten tot ze lichtbruin zijn.
Doe de champignons en even later ook de lente-ui ringen bij in de pan.
Roerbak alles bij hoog vuur tot de champignons bruin beginnen te kleuren.
Strooi wat zout en peper over de inhoud van de pan, temper het vuur, schenk de room bij in de pan en roer alles goed om.
Laat alles boven laag vuur even zachtjes pruttelen zodat alle smaken goed bij elkaar komen.
Strooi er als laatste de fijngehakte peterselie over.