MACARONI-BLOEMKOOL SCHOTEL

Ingrediënten:

1 in kleine roosjes gesneden middelgrote bloemkool
400 gram macaroni
150 gram geraspte boerenkaas
150 gram crème fraiche
150 gram paneermeel
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
2 theelepeltjes gedroogde oregano
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°.
Zet een kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een scheutje braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit het ontbijtspek tot het lichtbruin gekleurd is en schep het in een schaaltje.
Doe de bloemkoolroosjes en de macaroni in de kookpan, schenk zoveel kokend water bij dat de bloemkool en macaroni net onder staat.
Breng het aan de kook, temper het vuur en hou alles tegen de kook tot de macaroni gaar is.
Roer regelmatig door de pan en zorg dat er genoeg water in de pan is zodat de macaroni niet aan kan zetten.
Voeg zo nodig iets kokend water toe.
Giet de macaroni-bloemkool in een vergiet of zeef boven een schaal af en bewaar het kooknat.
Laat het even goed uitlekken en doe de macaroni en bloemkool in een ovenschaal.
Neem een ruime kom, roer het ontbijtspek, crème fraiche, boerenkaas, zout, peper en oregano door elkaar.
Voeg 400 gram van het kookvocht toe en roer alles nogmaals goed door elkaar
Schenk dit over de bloemkool/macaroni in de ovenschaal en strooi het paneermeel gelijkmatig over de schotel.
Schuif deze vervolgens in de voorverwarmde oven en laat het gerecht in ongeveer 8 minuten bij 220° goudbruin worden.