SCHARRELEITJES MET MOSTERDSAUS

Ingrediënten:

8 hard gekookte eieren
400 gram crème fraiche
200 gram bouillon
50 gram fijngesnipperde ui
40 gram bloem
40 gram Franse mosterd
40 gram honing
30 gram roomboter
1 eetlepel vers gehakte peterselie

Bereiding:

Roer de crème fraiche, mosterd en honing in een schaaltje goed door elkaar.
Zet een steelpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de roomboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is maar laat de boter niet  kleuren.
Fruit de fijngesnipperde ui tot deze glazig is, roer de bloem erdoor, voeg al roerende beetje bij beetje de bouillon toe en blijf dit roeren tot een mooie gebonden saus.
Voeg het schaaltje met de crème fraiche, mosterd en honing toe, doe de fijngehakte peterselie erbij en klop dit met de garde door de saus.
Proef de saus en breng hem op smaak met zout en peper.
Halveer de eieren, leg ze met de eidooier zichtbaar naar boven in een schaal, en schenk de saus erover.