ORANJE TOMPOUCEN

Ingrediënten:

4 plakjes roomboter bladerdeeg
250 gram melk
100 gr poedersuiker
40 gram suiker
25 gram bloem
koud water
sinaasappellimonade (ranja)
3 eidooiers
1/2 vanillestokje

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden C°.
Meng in een kom de eidooiers met de suiker en de bloem met een garde tot een glad mengsel.
Breng de melk met het vanillestokje in een steelpan aan de kook. Haal dan het stokje eruit, verwijder met een mes het merg , doe dit terug in de melk en roer dit goed door elkaar.
Schenk de melk onder voortdurend roeren bij het eimengsel en giet het geheel weer terug in de pan.
Breng dit tegen de kook, temper het vuur en laat dit mengsel 10 minuten bij laag vuur zachtjes pruttelen.
Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen.
Om te voorkomen dat er een vel op komt, moet je het af en toe roeren, of je legt huishoudfolie over het mengsel, wel zo dat het contact maakt met het mengsel.
Snij alle plakjes bladerdeeg doormidden zodat je 8 even grote rechthoekige stukken krijgt.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg daar, los van elkaar, de bladerdeeg plakjes op.
Prik met een cocktailprikker gaatjes in de bladerdeegplakjes.
Schuif de schaal in de oven en bak de bladerdeegplakjes in ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin.
Kijk regelmatig zonder de oven te openen of het niet te hard gaat Meng in een kom het poedersuiker met een eetlepel water, voeg indien nodig iets meer water toe, zodat het nog stroperig maar wel smeerbaar is.
Voeg vervolgens net zoveel ranja toe tot je de juiste kleur oranje hebt.
Haal de bladerdeeg uit de oven en laat de plakjes op een rooster afkoelen.
Besmeer de helft van de bladerdeeg plakjes met de glazuur.
Verdeel over de andere helft van de bladerdeeg plakjes de afgekoelde room en dek elk gebakje af met een geglazuurd bladerdeeg plakje.