GARNALEN RISOTTO

Ingrediënten:

300 gram risotto rijst
300 gram garnaaltjes
250 gram witte wijn
1100 gram warme vis- of kip bouillon
100 gram geraspte boeren kaas
2 fijngesnipperde sjalotjes
1/2 bosje fijngehakte koriander
1/2 eetlepel citroensap
klein mespuntje laurierpoeder
olijfolie

Bereiding:

Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan, schep vrijwel direct de fijngesnipperde sjalotjes in de pan, roerbak deze even tot ze glazig zijn.
Voeg de rijst toe, roerbak deze mee tot ze glazig is, blus de rijst af met de witte wij en schenk de warme bouillon bij in de pan.
Roer alles goed door elkaar, breng de inhoud van de pan aan de kook, temper het vuur iets en laat de rijst bij matig vuur zachtjes garen.
Voeg het kleine mespuntje laurierpoeder toe, doe er nog een scheut olijfolie bij, schep de geraspte kaas, de koriander en het citroensap door de rijst.
Proef de risotto en breng deze op smaak met zout en peper.
Schep als laatste de garnaaltjes door de rijst en zet de pan risotto op tafel.