ZALM MAALTIJDSOEP

Ingrediënten:

450 gram in kleine blokjes gesneden aardappel
400 gram verse zalmsnippers
1000 gram warme vis- of kipbouillon
150 gram kleine garnalen
150 gram in dunne ringen gesneden prei
80 gram fijngesnipperde ui
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepeltje gedroogde tijm
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de fijngesnipperde ui tot deze glazig is, schep de aardappel en de tijm erdoor en roerbak dit een paar minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook, temper het vuur en laat aardappelblokjes in 8-10 minuten bij matig vuur zachtjes gaar worden.
Pureer de aardappel-bouillon met de staafmixer tot een egale soep.
Voeg de zalmsnippers en de preiringen toe, laat alles nog enkele minuten zachtjes trekken, proef de soep en maak hem op smaak met zout en peper.