VARKENSHAAS IN CHAMPIGNON-ROOMSAUS

Ingrediënten:

600 gram varkenshaasjes
500 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
40    gram fijngesnipperd ontbijtspek
40    gram ui blokjes
300 gram warme vleesbouillon
100 gram koksroom
40   gram bloem
100  gram koud water
1/2  eetlepel vers gehakte peterselie
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Snij de varkenshaasjes en stukjes van 3 centimeter zodat je er medaillons van maakt.
Laat het puntstukje ongeveer 6 centimeter lang.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Zet de medaillons rechtop in de pan in de pan, bak ze boven hoog vuur rustig schuivend door de pan  tot de onderkant bruin is, draai ze om, bak ook de andere kant bruin en bestrooi ze met zout en peper.
Neem het vlees uit de pan, leg de medaillons op een schaal en schuif deze in de oven.
Doe opnieuw een flinke scheutbraadboter in de pan, roer de aanbaksels met een spatel goed los en roerbak de champignons samen met het ontbijtspek boven hoog vuur tot de champignons lichtbruin zijn.
Voeg vervolgens de uiblokjes toe en laat deze even meefruiten tot de ui glazig is.
Doe de bouillon, de koksroom en de peterselie bij in de pan en breng alles aan de kook.
Klop met de garde de bloem en het water tot een glad papje en bind de saus hiermee.
Doe de medaillons terug in de pan en laat alles nog een minuutje doorwarmen.