AJAM PEDIS

Ingrediënten:

400 gram in blokjes van 1 centimeter gesneden kipfilet
110 gram fijngesnipperde ui
100 gram tamarinde (Indische dadel)
80 gram ketjap manis
70 gram sambal oelek
50 gram heet water
40 gram zonnebloemolie
15 gram Franse mosterd
1/2 eetlepel suiker
1 theelepeltje trassi
4 geperste teentjes knoflook
6 limoenblaadjeszout

Bereiding:

Maak de tamarinde, trassi en knoflook zeer fijn met een mes, staafmixer of keukenmachine.
Schep dit in een ruime kom, voeg de sambal, ketjap en de mosterd toe en roer het goed door elkaar.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de olie in de pan, roerbak de kipfilet bij hoog vuur heel kort tot deze iets kleur begint te krijgen.
Voeg de gesnipperde ui, het kruidenmengsel en de limoenblaadjes toe, roer dit goed door het vlees en braad het even door.
Blus alles af met het water, doe er vervolgens de suiker bij, roer alles weer door elkaar, temper het vuur en laat de ajam pedis bij matig vuur zachtjes inkoken tot het meeste vocht verdwenen is.

Serveren:
Omdat de kip flink heet/pittig is kun je er heel goed zoet zure komkommer bij eten.