ZALM MET APPEL

Ingredienten:

200  gram in dunne plakken gesneden gerookte zalm
500  gram lichtzure appels
110  gram crème fraîche
1  klein eetlepel fijngeknipte bieslook
fijngesneden sla of andijvie
een flinke scheut olijfolie
4  velletjes plastic folie
4  niet al te grote koffiekopjes

Bereiding:

Neem per kopje een stukje plastic folie van ca. 25×25 cm., leg de folie in het kopje en sla de folie over het randje van het kopje.
Bestrijk de folie goed met wat olijfolie.
Leg de plakjes zalm in de kopjes en druk ze stevig tegen de ingesmeerde folie.
Zorg dat de zalm iets over de rand van de kopjes hangt zodat je later met de overhangende zalmflapjes de vulling kunt afdekken.
Schil de appels en haal het klokhuis eruit.
Snij de appels in kleine blokjes van ongeveer een halve cm. en doe deze blokjes in een kom.
Strooi de bieslook erover en schep dit even goed door elkaar.
Doe de crème fraîche erbij en schep deze rustig door het appel-bieslookmengsel.
Blijf rustig roeren tot alles mooi egaal doorgemengd is.
Schep dit mengsel in de kopjes, sla de zalmflapjes die over de rand van het kopje hangen over het appelmengsel en druk deze stevig aan sla daarna de folie over de zalm en druk alles nogmaals aan.
Zet de kopjes in de koelkast en laat ze ca. 1 à 2 uur doorkoelen.
Neem ze, als ze goed doorkoeld zijn, uit de koelkast en sla de folie terug.
Leg de fijngesneden sla of andijvie op een bord, zet het kopje er omgekeerd op,
Haal het kopje voorzichtig weg en haal daarna voorzichtig de folie van het zalm-appelgerecht, zodat het gerecht als een bolletje op de sla ligt.
Serveer er stokbrood of een Turks breekbrood bij.

Deze hoeveelheid is als voorgerecht voor vier personen.
Een perfecte combinatie: bak er een mooie verse zalmmoot bij met een frisse salade.