VARKENSHAAS IN MOSTERDSAUS

Ingrediënten:

700 gram lange varkenshaasjes
100 gram vleesbouillon
100 gram koksroom
3 eetlepels Franse mosterd
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Snij de varkenshaasjes in stukken van 2 centimeter (het achterste dunne gedeelte 3 centimeter) zodat je gelijkmatige medaillons krijgt.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Zet de medaillons, als torentjes, rechtop in de braadboter en de bak het vlees rustig schuivend boven hoog vuur tot de onderzijde mooi bruin van kleur is.
Draai de medaillons om en bak ook deze zijde mooi bruin.
Bestrooi het vlees met zout en peper, neem het uit de pan, hou het warm in de oven en doe de mosterd en de bouillon bij het achtergebleven braadvet.
Roer de aanbaksels goed los.
Voeg vervolgens de slagroom toe, roer alles rustig door en blijf rustig roeren tot de saus iets ingedikt is.
Temper het vuur, doe het vlees terug in de pan en laat de medaillons  nog even nagaren.