KIP MET RIJST

Ingrediënten:

300 gram rijst
300 gram in dunne reepjes gesneden kipfilet
160 gram fijngesnipperde ui
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
25 gram ketjap manis
2 eieren
2 theelepeltjes sambal
1 theelepeltje kerriepoeder
1/2 theelepeltje gemberpoeder
braadboter

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de kipreepjes en het ontbijtspek tot de kip iets kleur begint te krijgen, voeg de fijngesnipperde ui toe en roerbak alles tot de ui glazig is.
Voeg de sambal, sojasaus, gember en kerriepoeder toe, schep alles goed door elkaar, temper het vuur iets en roerbak alles nog 5 minuten boven matig vuur.
Breek de eieren, zet het vuur weer hoog en bak de eieren mee tot ze gestold zijn.
Zet de pan op tafel en geef er atjar tjampoer en komkommer salade bij.