BAMI SOEP

Ingrediënten:

600 gram in blokjes gesneden kipdijvlees zonder been
500 gram in smalle ringen gesneden prei
100 gram mie
70 gram fijngesnipperde ui
30 gram ketjap manis
4 hard gekookte eieren
1 theelepeltje sambal oelek
1 theelepeltje gember poeder braadboter zout en peper uit de molen
2 liter water

Bereiding:

Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de gesnipperde ui tot deze glazig is.
Schenk 1,5 liter koud water bij de gefruite uisnippers, voeg de kipblokjes, gemberpoeder, zout en peper toe en breng alles aan de kook.
Temper het vuur en laat de soep 1,5 uur bij matig vuur zachtjes trekken.
Doe vervolgens de prei, mie, ketjap en sambal bij de soep, breng alles weer tegen de kook, temper het vuur en laat de soep bij matig vuur nog 40 minuten trekken tot de prei gaar is.
Maak de soep op smaak met zout en peper.
Leg op elk soepbord een hard gekookt ei en schenk de bami soep erover.