ASPERGE-AARDAPPELSALADE

Ingrediënten:

1200 gram middelgrote asperges
500 gram gekookte kleine krielaardappeltjes
200 gram geraspte boerenkaas
6 hard gekookte eieren
1 in dunne ringen gesneden lente uitje
1 kleine eetlepel vers gehakte peterselie
60 gram olijfolie
40 gram kooknat van de asperges
1 theelepeltje honing
1 theelepeltje witte wijnazijn
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Leg de asperges minimaal twee uur in een schaal met koud water. Schil de asperges (met een dunschiller) vanaf 2 cm onder de kop naar beneden.
Snij een stukje van 2 centimeter van de achterkant van de harde asperges af.
Zet de asperges in een kookpan met koud water, waaraan 2 theelepeltjes zout is toegevoegd op het vuur en breng dit aan de kook.
Temper het vuur als het water kookt en laat de asperges 6-8 minuten bij matig vuur heel zachtjes doorkoken.
Zet het vuur uit, laat de asperges nog 15 minuten in het kooknat nagaren, schep ze vervolgens voorzichtig uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken en 20 minuten afkoelen.
Snij de asperges in stukken van 2 centimeter.
Laat het kooknat voor de helft inkoken en bewaar 40 gram voor de marinade.
Meng in een ruime kom met de garde de olijfolie, aspergenat, honing, wijnazijn en zout en peper uit de molen tot een mooie marinade.
Schep de krielaardappeltjes, asperges, geraspte kaas en het fijngesneden lente uitje rustig door de marinade tot een smakelijke zomersalade.
Verdeel de salade over de borden, snij de gekookte eieren in vieren en leg op elk bord met salade 6 stukjes ei.
Strooi er als laatste een beetje fijngehakte peterselie over.