PAELLA

Ingrediënten:

800 gram kippen drumsticks
600 gram paella rijst
1500 gram warme kippenbouillon
160 gram fijngesnipperde ui
300 gram in stukjes gesneden snijbonen
300 gram doperwtjes
400 gram in blokjes gesneden ontvelde tomaat
350 gram gepelde grote garnalen
30 mosselen zonder schelp
1 in blokjes gesneden rode paprika
1 in blokjes gesneden gele paprika
20 gram kipkruiden
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 Spaanse peper

Bereiding:

Snij de Spaanse peper doormidden, druk met de achterkant van het mes de zaadlijsten eruit en snij de rest in zeer fijne stukjes.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden. Doe een flinke scheut braadboter in de braadpan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de kipsticks in de pan en bak het vlees, terwijl je het regelmatig door de pan schuift, boven hoog vuur rondom bruin.
Strooi de kipkruiden over het vlees, voeg de fijngesnipperde ui en de Spaanse peper toe roer alles goed door.
Voeg een beetje heet water toe, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat de kip boven matig vuur in 30 minuten goudbruin en gaar worden.
Doe de snijbonen, paprikablokjes en de rijst bij de kip, schep alles weer goed om en laat dit meegaren tot de rijst glazig is.
Voeg de tomaatblokjes en kort daarna zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onder staat, doe de mosselen en de doperwten erbij, roer alles goed door elkaar en laat de rijst in 25-30 minuten gaar worden.
Doe de garnalen en de kippen dijsticks erbij, schep de paella goed om en laat alles nog 5 minuten dij matig vuur zachtjes nagaren.
Zet de pan op tafel en strooi de fijngehakte peterselie over de paella.
Pers als laatste een citroen uit boven de paella.