NOEDELSOEP

Ingrediënten:

1 liter sterke kippenbouillon
200 gram noedels
100 gram taugé
100 gram in dunne reepjes gesneden paksoi
80 gram in stukjes van 1,5 centimeter gesneden sugarsnaps
80 gram in dunne schijfjes gesneden kastanje champignons
30 gram ketjap manis
1 eetlepel vers gehakte of geknipte koriander
1 volle theelepel bruine basterdsuiker
1 klein theelepeltje gemberpoeder

Bereiding:

Kook de noedels gaar, laat ze goed uitlekken in een zeef, hang de zeef  in de (nog warme) pan met het deksel erop, zodat de noedels niet afkoelen.
Breng terwijl de noedels garen in een ruime kookpan de kippenbouillon aan de kook.
Voeg de ketjap, basterdsuiker en gemberpoeder toe en breng dit  aan de kook.
Doe de groenten bij in de pan, breng alles weer aan de kook, temper het vuur iets en laat de groenten 2-3 minuten zachtjes doorkoken zodat deze beetgaar is.
Verdeel de noedels over de borden, schenk de soep erover en garneer alles af met de vers gehakte koriander.
Geef er een lekker stuk stokbrood bij dat nog warm uit de oven komt.