KIP MET ANANAS EN PAPRIKA

Ingrediënten:

700 gram in blokjes gesneden kipfilet
250 gram kipbouillon
120 gram fijngesnipperde ui
40 gram bloem
80 gram koud water
30 gram tomatenpuree
3 in kleine stukjes gesneden ananasschijven
1 in smalle reepjes gesneden groene paprika
1 1/2 eetlepel paprikapoeder mild
15 gram kipkruiden
braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is. Doe het vlees in de pan, verdeel het over de bodem, laat de onderzijde bruin worden en schep het een keer om.
Laat dit ook weer bruin worden en schep het dan weer om.
Ga zo door tot alle blokjes bruin zijn.
Strooi de kipkruiden over het vlees, schep deze goed door het vlees, voeg de ui toe en laat deze even meefruiten tot deze glazig is.
Doe vervolgens het paprikapoeder, de in reepjes gesneden paprika, de tomatenpuree en de verwarmde bouillon bij in de pan.
Breng alles aan de kook, temper het vuur en sluit het deksel op de pan.
Laat het gerecht bij matig vuur een uurtje zachtjes pruttelen.
Roer regelmatig alles om zodat het niet aanzet en voeg wat heet water toe als er teveel van het braadvocht verdampt.
Maak met de garde van de bloem en koud water een papje.
Roer dit papje, zodra het vlees gaar is, door de inhoud van de pan en laat alles nog een minuutje zachtjes nagaren.
Schep de kleingesneden ananas door het gerecht, doe alles in een voorverwarmde schaal en zet deze op tafel.