KABELJAUWFILET MET BEARNAISE SAUS

Ingrediënten:

4 stukken kabeljauwfilet van elk 150 gram
150 gram in blokjes gesneden roomboter
50 gram dragon azijn
50 gram appelcider
30 gram zeer fijn gesnipperde sjalotjes
25 gram fijngesnipperde verse dragon
3 eierdooiers
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Breng in een steelpannetje de appelcider, dragon azijn, fijngesnipperde sjalotjes en de helft van de dragon aan de kook en laat dit inkoken tot ca. 70 %.
Neem de pan van het vuur en laat hem 1 of 2 minuten iets afkoelen.
Klop vervolgens de eierdooiers er doorheen, voeg de helft van de boterblokjes toe, roer deze door de saus en zet de pan op laag vuur.
Roer, terwijl de saus warm wordt, de resterende roomboter blokje voor blokje door de saus, maar laat de saus niet koken.
Roer als laatste de resterende dragon door de saus en hou de saus warm.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de kabeljauwfilet los van elkaar in de pan, bak ze al schuivend boven hoog vuur tot de onderzijde mooi bruin van kleur is.
Draai ze voorzichtig met een spatel om en bak ook deze zijde al schuivend mooi bruin.
Bestrooi de vis met zout en peper, neem ze uit de pan en leg ze op de voorverwarmde borden.
Geef de saus er apart bij.