Ingrediënten:
4 kalkoenfiletlapjes van elk 130 gram.
80 gram fijngesnipperde ui
250 gram kipbouillon
150 gram koksroom
30 gram bloem
1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
sherry
braadboter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Zet een kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak hierin de ui tot deze glazig is.
Strooi de bloem erover en schep deze goed door de uisnippers.
Giet de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf met de garde roeren tot het aan de kook komt.
Doe er een flinke scheut sherry bij, daarna de peterselie, bieslook en als laatste de room.
Blijf roeren tot de saus tegen de kook komt, temper het vuur en laat de saus een minuutje bij matig vuur zachtjes pruttelen.
Roer regelmatig door de saus zodat deze niet aankoekt, of hou de saus warm in de oven bij 70 graden.
Zet vervolgens een braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de kalkoenfiletlapjes, rustig schuivend door de pan, tot ze bruin van kleur zijn.
Draai ze om, bak ook de andere zijde bruin en strooi er zout en peper over.
Doe een scheut heet water in de pan, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het vlees bij matig vuur 8-10 minuten garen.
Leg de filetlapjes op een voorverwarmde schaal en schenk de roomsaus erover.