KOOLVIS MET SPINAZIE

Ingrediënten:

500 gram koolvis
10 gram kipkruiden
400 gram goed gewassen en kleiner gesneden spinazie
100 gram gesneden kastanjechampignons
15 gram fijne ui blokjes
20 gram citroensap
30 gram bloem
100 gram koud water
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de koolvis tot ze iets kleur begint te krijgen.
Bestrooi de vis met de kruiden, voeg de champignons toe, laat ze iets kleur krijgen en schep vervolgens de ui blokjes erbij.
Mocht het tijdens het roerbakken te heet worden in de pan, blus alles even af met een scheut water.
Doe de spinazie erbij en roerbak deze mee totdat deze zacht en geslonken is en de vis gaar is.
Maak met een garde van de bloem en het koude water een papje en bind het gerecht ermee.
Temper het vuur en laat alles nog een klein minuutje zachtjes nagaren.
Maak het gerecht op smaak met zout en peper uit de molen en schenk als laatste het citroensap over de koolvis.

Tip: door met de spinazie ook 100 gram koksroom toe te voegen krijgt deze koolvisschotel een heerlijk romige smaak.

Kijk hier voor de video van het recept.