KIP MET BROCCOLI EN AMANDELEN

Ingrediënten:

500 gram in blokjes gesneden kipfilet
200 gram voorgegaarde broccoliroosjes
150 gram amandelen of amandelschaafsel
30 gram bloem
10 gram kipkruiden
6 gram suiker
10 gram ketjap manis
half theelepeltje vijfkruidenpoeder
half theelepeltje gemberpoeder
half theelepeltje zout
flinke scheut droge witte wijn
braadboter

Bereiding:

Roerbak de amandelen bij matig vuur tot ze iets kleur beginnen te krijgen, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Meng de bloem, kipkruiden, vijfkruidenpoeder, gemberpoeder en het zout in een kom goed door elkaar.
Doe de kipblokjes in deze kom en schep het door tot alles aan de kip hecht.
Zet de wokpan op het vuur, laat deze boven hoog vuur even warm worden en doe een flinke scheut braadboter in de pan.
Wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Temper het vuur naar ca. 70%, doe de kip in de pan en roerbak de stukjes kip tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Doe dan de ketjap, witte wijn, amandel/amandelschaafsel en suiker erbij en blijf roeren tot de saus iets indikt.
Schep vervolgens de broccoli in de pan, roer alles goed om en laat het even meewarmen.
Bij heel warm weer is het ook lekker de broccoli koud te serveren.
Geef er stoofpeertjes bij.