BOEUF BOURGUIGNON in de wok

Ingrediënten:

500 gram in blokjes (2 cm) gesneden kogel- of haasbiefstuk
20 gram kipkruiden
200 gram in schijfjes gesneden  kastanjechampignons
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
200 gram ui blokjes
160 gram in dunne schijfjes gesneden wortel
100 gram rode wijn
60 gram tomatenpuree
20 gram mosterd
40 gram bloem
100 gram water
braadboter

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de biefstukblokjes over de bodem van de pan en laat ze aan de onderzijde bruin worden.
Schep ze om en laat het weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin zijn, bestrooi het vlees met de kipkruiden en roer deze goed door het vlees
Schep de biefstuk uit de pan in een schaaltje en dek het af  met aluminiumfolie.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan en roer de aanbaksels goed los.
Roerbak de champignons, wortel en het ontbijtspek tot de champignons bruin beginnen te kleuren.
Voeg de ui blokjes toe en laat deze even meefruiten tot ze glazig zijn.
Doe vervolgens de wijn, tomatenpuree en mosterd erbij, blijf roeren tot het gerecht aan de kook komt.
Klop met een garde water en bloem tot een glad papje en bind de saus met het bloempapje.
Doe de biefstuk terug in de pan en laat alles nog even goed doorwarmen.