RIEFKOEKJES

Ingrediënten:

1600 gram geschilde aardappelen
200 gram halfvolle melk
40 gram fijngesnipperde ui
20 gram zout
100 gram bloem
1-2 gram peper
6 eieren
braadboter

Bereiding:

Rasp de aardappelen en doe ze in een ruime kom of schaal.
Breek de eieren in de schaal en voeg de fijngesnipperde ui, melk, zout, peper en bloem toe.
Meng alles heel goed door elkaar zodat het een egaal deeg wordt.
Zet de koekenpan op hoog vuur en laat deze even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan,  wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Schenk met een soeplepel wat deeg in de pan en strijk er met de bolle kant van de lepel voorzichtig over zodat het een gelijkmatig koekje wordt.
Bak het aardappelkoekje aan de onderzijde tot deze goudbruin is.
Draai het koekje voorzichtig met een spatel om en bak ook de andere kant goudbruin en gaar.
Bak de koekjes bij matig vuur zodat de koekjes niet donker worden.
Geef er tomatensalade of komkommersalade bij.