GEBRADEN KIP IN CHAMPIGNONSAUS

Ingrediënten:

500 gram in blokjes gesneden kipfilet
200 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
20 gram uiblokjes
15 gram kipkruiden
40 gram bloem
80 gram water
braadboter

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de kipfiletblokjes in de pan en roerbak deze boven hoog vuur tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Schep de champignon schijfjes erbij, strooi de kipkruiden erover en roerbak alles tot de champignons lichtbruin van kleur zijn.
Voeg vervolgens de uiblokjes toe en roerbak deze mee tot ze glazig zijn.
Klop ondertussen met een garde van het water en de bloem een glad papje.
Laat de inhoud aan de kook komen, bind de saus met het bloempapje, temper het vuur iets en laat het gerecht een klein minuutje nagaren.
Lekker met gekookte rijst en tomatensalade.

Klik hier voor de video van het recept.