PASTASAUS BOLOGNESE

Ingrediënten:

300 gram gekruid gehakt
150 gram gezeefde tomaat
25 gram tomatenpuree
20 gram fijn gesnipperde ui
12 gram suiker
100 gram koud water
20 gram bloem
mespuntje sambal
braadboter

Bereiding:

Klop met een garde het water en de bloem tot een glad papje.
Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan en wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het gehakt in de pan en roerbak het boven hoog vuur rul door het met een spatel tijdens het roerbakken klein te maken.
Als het gehakt goed aangebraden en goudbruin van kleur is de fijn gesnipperde ui toevoegen en blijven roerbakken tot de blokjes glazig zijn.
Voeg de tomaat toe, vervolgens de tomatenpuree en doe als laatste de suiker en sambal bij in de pan.
Blijf roeren totdat de inhoud van de pan begint te pruttelen.
Bind de saus dan met het bloempapje en laat alles nog een klein minuutje nagaren.

Tip:
Voeg een liter stevige runder- of kipbouillon toe.
Doe er wat gegaarde pasta of vermicelli bij, laat deze enkele minuten meewarmen en je hebt een heerlijke soep.

Kijk hier voor video van het recept.