Bert van der Lans

BANAAN-AARDBEI SMOOTHIE:

Ingrediënten:
400 gram super koud, vers geperst sinaasappelsap
200 gram bevroren aardbeien
3 rijpe, in blokjes bevroren, bananen (schoon 950 gram)
2 eetlepels honing
1 eetlepel super koud citroensap

Bereiding:
Doe aardbeien en banaanblokjes in de blender en pureer het fijn.
Voeg het sinaasappelsap, citroensap en de honing toe en pureer alles tot een mooie smoothy.

ZALM IN FOLIE

Ingrediënten:
750 gram in reepjes gesneden zalm
50 gram olijfolie
2 in fijne ringen gesneden bosuitjes
30 gram citroensap
2 theelepeltjes Franse mosterd
zout en peper uit de molen

Bereiding:
Verwarm de buitenkeuken voor op 150°.
Leg 4 vellen aluminiumfolie van elk 30×30 cm klaar.
Roer in een kom een marinade de olijfolie, het citroensap, de bosuitjes, Franse mosterd en een klein beetje zout en peper uit de molen door elkaar to een mooie marinade.
Verdeel de zalmreepjes gelijkmatig en iets los van elkaar in het midden (op de glimmende zijde) van de aluminiumfolie.
Bestrijk de zalm ruim met de marinade en vouw de folie dicht.
Leg de pakketjes los van elkaar op het rooster van de buitenkeuken en laat de zalm 5-6 minuten garen.
Neem de pakketjes met een spatel van het rooster, schuif ze op een bord en vouw het folie voorzichtig open.