Teddy Vrijmoet

GEWOKTE PITTIGE KIP

Ingrediënten:

500 gram in smalle reepjes gesneden kipfilet
200 gram gebroken kastanje champignons
10 gram kipkruiden
60 gram fijngesnipperde uiblokjes
40 gram fijngesnipperd  ontbijtspek
100 gram sterke kippenbouillon
30 gram Franse mosterd
40 gram bloem
100 gram koud water
flinke scheut witte wijn
zout en peper uit de molen
sambal
braadboter

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de kipreepjes in de pan, bestrooi ze met de kipkruiden en roerbak ze boven hoog vuur tot ze midden bruin beginnen te kleuren.
Doe vervolgens het ontbijtspek en de uiblokjes en even later de kastanjechampignons erbij, roerbak alles tot de ui glazig is en de champignons kleur beginnen te krijgen.
Blus alles af met de wijn, doe de mosterd bij in de pan, roer alles goed om, temper het vuur en laat het gerecht iets inkoken.
Meng de bloem en het koude water met een garde tot een glad bloempapje, bind het gerecht hiermee af, laat het nog een klein minuutje nagaren en maak de kip op smaak met zout, peper en sambal.

ZOMER SALADE

Ingrediënten:

500 gram voorgekookte aardappelen
250 gram zoetzure augurken
150 gram mayonaise 75 gram doperwten extra fijn
30 gram zoetzure cocktailuitjes
20 snacktomaatjes
1 eetlepel vers geknipte bieslook
6 gram mosterd
mespuntje sambal
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Snij de augurken in kleine blokjes en snipper de cocktailuitjes fijn.
Snij de snacktomaatjes in de lengte doormidden.
Rasp de aardappel in de keukenmachine, doe ze in een ruime kom en voeg de augurkblokjes, fijngesnipperde cocktailuitjes, doperwtjes, mayonaise, sambal en de mosterd toe en schep alles rustig door elkaar.
Knip de bieslook erover, roer ook deze goed door, proef de salade en maak hem verder op smaak met zout en peper uit de molen.Als variant is het heel lekker om er gebraden kipreepjes, blokjes corned beef of garnaaltjes toe te voegen.