CHILI CON CARNE

Ingrediënten:

300  gram gekruid gehakt
400  gram afgespoelde kidneybonen
150  gram gezeefde tomaat
25  gram tomatenpuree
20 gram ui blokjes
20 gram bloem
80 gram koud water
braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Schep het gehakt in de pan en roerbak het boven hoog vuur rul door het met een spatel tijdens het bakken klein te maken.
Klop in de tussentijd met een garde het water en de bloem tot een glad papje.
Als het gehakt goed aangebraden is, de gezeefde tomaat en de tomatenpuree toevoegen.
Roerbak deze door het gehakt en laat het even goed mee warmen.
Doe vervolgens de uiblokjes erbij en fruit deze mee tot ze glazig zijn.
Voeg als laatste de kidneybonen toe, schep deze door de saus en blijf rustig roeren totdat de inhoud van de pan begint te pruttelen.
Bind de saus met het bloempapje, temper het vuur iets en laat de chili bij matig vuur nog een klein minuutje nagaren.
Vul tortilla wraps met de chili of geef er brood, rijst of pasta bij.

Je kunt er ook extra groenten door verwerken, snij deze fijn, breng in een pan water aan de kook, doe de groenten in de pan, wacht tot het water weer kookt, zet het vuur laag en laat de groenten in 4-5 minuten beetgaar worden.
Voeg de beetgare groenten gelijktijdig met de kidneybonen toe.