NASI
Ingrediënten:
500 gram voorgekookte rijst
400 gram in kleine blokjes gesneden kipfilet
200 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
200 gram taugé
150 gram fijngesnipperde ui
100 gram fijngesneden witte of Chinese kool
1 in fijne ringen gesneden prei
20 gram ketjap manis
4 eieren
1 theelepeltje sambal oelek
4 takjes fijngeknipte bladselderij
olijfolie
Bereiding:
Schenk een flinke scheut olijfolie in de wok en verdeel het met een stukje van de keukenrol over de pan.
Doe de kipfiletblokjes in de wok en roerbak het boven hoog vuur tot het vlees lichtbruin van kleur is.
Voeg de uiblokjes en de groenten toe, roerbak deze mee tot de groenten zacht worden en doe er vervolgens de eieren en even later de ketjap bij.
Roerbak alles en laat de inhoud van de pan even goed doorgaren.
Schep als laatste de rijst erbij en schep deze rustig door het gerecht.
Temper het vuur en laat de nasi nog even zachtjes nagaren.
Proef de nasi en maak deze op smaak met zout en peper uit de molen.
BRUCHETTA
Ingrediënten:
6 schuin gesneden plakjes stokbrood van elk ca. 1 centimeter dikte
50 gram mozzarella
150 gram tomaat
15 gram geraspte kaas
30 gram fijngesnipperde rode ui
mespuntje gedroogde basilicum
mespuntje gedroogde oregano
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de buitenkeuken voor op 180 graden.
Snij het brood diagonaal in plakken van elk ca. 1 centimeter dikte.
Leg ze los van elkaar op de bakplaat, laat ze even iets kleur krijgen en leg ze op het werkblad.
Snij de tomaat doormidden, haal de zaadlijsten eruit zodat je alleen het vlees overhoud en snij dit in zeer fijne blokjes.
Schil de rode ui, en snij deze ook in zeer fijne blokjes
Neem een ruime kom en meng de tomaat, geraspte kaas, ui, basilicum, oregano en zout en peper uit de molen heel goed door elkaar.
Verdeel dit ruim over de geroosterde broodschijfjes.
Snij de mozzarella in plakjes en leg deze als een dakje op de vulling.
Schuif de bakplaat weer terug in de oven tot de kaas over de topping iets smelt.