Maria Hopman

 ZALM IN DE PAN GEBAKKEN

Ingrediënten:

4 zalmfiletmoten van elk 125 gram
100  gram vis bouillon
50 gram olijfolie
12 gram viskruiden (kijk op recepten-zelf kruiden maken)
20 gram citroensap
1 eetlepel vers geknipte bieslook
braadboter

Bereiding:

doe de olijfolie, viskruiden, citroensap en de vers geknipte bieslook in een kom of schaal en roer het rustig met een garde tot een marinade.
Leg de zalmmoten op een schaal en bestrijk ze aan beide zijden ruim met marinade.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de vis los van elkaar in de pan en braadt deze rustig door de pan schuivend tot de onderzijde mooi bruin is, draai ze om en braadt ook de ander zijde bruin.
Blus alles af met de visbouillon, temper het vuur en laat de zalm bij matig vuur enkele minuten zachtjes doorgaren.

 

QUICHE

 Ingrediënten:

600 gram in kleine blokjes gesneden voorgekookte aardappeltjes
140 gram koksroom
100 gram geraspte boeren kaas
70 gram zeer fijn gesnipperd ontbijtspek
70 gram fijngesnipperde ui
3 eieren
vloeibare boter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de buitenkeuken voor op 220˚.
Vet een taartvorm of ovenschaal goed in met boter.
Meng het spek, kaas en ui goed door elkaar en verdeel het gelijkmatig in de taartvorm.
Doe de eieren, geraspte kaas en koksroom in een ruime kom, strooi er zout en peper over en roer dit met een garde goed door elkaar. Schenk dit mengsel voorzichtig over de inhoud van de taartvorm, te beginnen in de hoeken.
Plaats de taart in de buitenkeuken en laat deze ca. 8-10 minuten garen bij 220˚.
Als je de taart op de open barbecue laat garen dan ruim over de taart aluminiumfolie leggen zodat de warmte eronder blijft.